Haarverzorging | Vrouwen

Hoe creëer je dat salon-frisse gevoel thuis

Het is niet alleen een knipbeurt of een nieuwe kleur waar we naar de kapper voor gaan - we gaan ook voor dat salon-frisse gevoel. Ons haar ruikt een beetje anders, voelt beter aan, ziet er glanzend uit en geeft ons #hairgoals - tot de volgende wasbeurt. Helaas kunnen we niet dagelijks naar de kapper, en dat salon-frisse gevoel kan niet eeuwig duren. Godzijdank voor deze snelle en eenvoudige tricks die ons helpen ons haar te verzorgen om het te laten lijken alsof een professional aan het werk was. Welke tricks? Voilà:

8 tricks waarmee je haar eruit ziet alsof het door jouw kapper is gestyled

null

Net gestyled door de kapsalon? Nee, volg gewoon deze tips.

1) Was haar met shampoo en conditioner uit dezelfde serie, wat kappers ook doen. De geuren en ingrediënten zijn perfect op elkaar afgestemd en vullen elkaar op ideale wijze aan.

2) We hebben vaak haast en wassen ons haar niet goed. Doe het als een professional en verwen jezelf met een kleine hoofdmassage. Dit stimuleert de bloedsomloop van de hoofdhuid en je kunt er zeker van zijn dat de producten genoeg tijd hebben om hun magie te laten werken.

3) Voor een diepe reiniging: was je haar na elkaar. De eerste wassing kan korter zijn en verwijdert voornamelijk stylingresten. Laat de shampoo bij de tweede wasbeurt even intrekken om de volledige reinigende eigenschappen te benutten.

4) Voor extra glans met minimale inspanning: spoel het haar na het wassen uit met koud water. Dit sluit de haarschubben af, waardoor je glanzende haren krijgt. En: Over het algemeen alleen wassen met warm, niet heet water.

null

Zachte golven zoals je stylist ze doet? Maak ze thuis met een ronde borstel.

"Natuurlijk is mijn leven niet perfect. Maar mijn haar wel."

 

5) Gebruik regelmatig extra verzorging - bijvoorbeeld een haarmasker twee keer per week. Tip: Maskers verdelen met een borstel - op die manier verspreiden ze zich gemakkelijker en bereiken ze meer haarzakjes. Om het effect van het masker te vergroten, wikkel het haar in een handdoek en laat het 15 minuten inwerken. Kappers gebruiken vaak ook leave-in-packs. Ze verzorgen niet alleen het haar, maar laten een heerlijke geur achter.

6) Gebruik een heat protector voor het föhnen of stijlen. Anders droogt de hitte je haar uit en verliest het zijn glans.

7) Blow dry over een ronde borstel. Toegegeven, dit vraagt een beetje oefening. Of probeer een draaiende ronde borstel. Op die manier kunnen zelfs beginners eenvoudig volume creëren. Tip: een goede föhn is de investering waard. Het zorgt voor een optimale, snellere droging, waardoor het stylen eenvoudiger wordt.

8) Gebruik stylingproducten met mate. Geen enkele kapper gebruikt enorme hoeveelheden gel of wax op je haar. Waarom zouden ze, wanneer een vingerpunt voldoende is om een look te creëren. Hetzelfde geldt voor haarlak: een paar pompen van de spray zijn voldoende om een look te fixeren.

Ontdek: