Haarverzorging | Föhnen

Trendy nieuwe kapsels creëren door middel van je föhn

De manier waarop je je haar föhnt kunnen je kapsel tot een succes of een mislukking maken. We willen de beste föhn-technieken met je delen om prachtige kapsels te creëren die de hele dag en zelfs tot laat in de nacht standhouden.

De dagelijkse haarverzorgingsroutine bestaat meestal uit het wassen met shampoo, snel föhnen en daar houdt het bij op. Probeer liever eens je föhn te gebruiken als een waardevol stylinghulpmiddel. Slim gebruikt kan je föhn op magische wijze volume en veerkracht in je haar brengen.

De allereerste föhn werd ontwikkeld in 1899. Hij leverde een temperatuur van ongeveer 90°C en deed meer kwaad dan goed. Het woord “zacht” was hier zeker niet van toepassing. Veel jaren van onderzoek brachten hier verandering in. De hedendaagse föhn is veel zachter. Na veel vallen en opstaan en sleutelen kwam men tot de ionische föhn. Dit nieuwste type föhn levert negatief geladen deeltjes af samen met de luchtstroom. Dit voorkomt elektrostatische lading en het bijhorende elektrisch geladen haar na het föhnen. In plaats daarvan straalt het haar en ziet er gezond uit. En toch doet het er niet toe hoe geavanceerd de moderne föhn is, het is nodig dat enige vaardigheid aan zijn magie gekoppeld kan worden als je een onberispelijk kapsel wil creëren in een interessante hedendaagse stijl.

Hieronder delen we enkele eenvoudige trucjes met jou, waardoor je föhn een stylinghulpmiddel wordt en je basiskapsel omtovert in een trendy modestatement. Onze tips kunnen ook voorkomen dat je haar onmiddellijk na het föhnen slap in elkaar zakt. Het enige dat je hierbij nodig hebt, zijn een föhn, een ronde borstel of een platte borstel voor een gladde look en een tegen de warmte beschermende spray om je haar voldoende vochtig te houden.

Kort haar föhnen

null

Kort haar föhnen tegen de richting van het haar zorgt voor extra volume. Je kan dit effect versterken door een hoeveelheid volumemousse ter grootte van een walnoot door je haar te wrijven, evenals de tegen de warmte beschermende spray. Blijf de mousse door je haar wrijven tijdens het föhnen. Dit geeft je haar flink wat veerkracht. De volgende simpele maar zeer effectieve stylingtruc voorkomt dat je haar in de loop van de dag verslapt. Als je haar de neiging heeft om kort na het stylen tegen de hoofdhuid te gaan kleven, moet je de haarlokken verwarmen vanaf de wortels tot aan de punten. Maak hierbij gebruik van clips om de lokken vast te zetten tot ze afgekoeld zijn. Verwijder dan voorzichtig de clips.

Föhn je bobkapsel

null

Klassieke bobs zien er vooral aantrekkelijk uit wanneer het haar zijdezacht is en veel volume toont. De haarpunten moeten zachtjes onderin gedraaid zijn. Dit is simpelweg te bereiken door middel van een ronde borstel. Breng een tegen de warmte beschermende spray aan op je haar voor je de bovenste haren verdeelt in gelijke lokken. Föhn elke lok apart terwijl je het haar langzaam naar binnen trekt over de ronde borstel van de wortel naar de punt toe. Tegelijkertijd moet je de lokken föhnen in een hoek van 90 graden ten opzichte van de borstel. Herhaal deze stap indien nodig. Deze methode zorgt voor een prachtig volume EN naar binnen gedraaide haarpunten. Gebruik extra-glans haarspray voor de afwerking en fixatie.

Een langharige laagjessnit föhnen

null

Wie droomt er niet van om rijkelijk glad lang haar te hebben met extra glans? Vele vrouwen dromen van zulke prachtige manen. Het kost in feite niet eens zo veel moeite om dit droomkapsel te realiseren. Verdeel stylingmousse over je haar na het wassen. Deel je haar op in verschillende lokken en spuit tegen de warmte beschermende spray op de lokken. Föhn je haar terwijl je de lokken door een platte borstel trekt. Zet de borstel naast de wortels onderin de haarlok en trek de volledige lok naar binnen door de borstel. Föhn tezelfdertijd de geborstelde haarlok van bovenaf terwijl je de tuit van de föhn in een hoek van 90° houdt. Föhn nu ook de opgeknipte zijlokken op dezelfde manier terwijl je de lokken naar binnen trekt over een ronde borstel. Om een klassieke look te creëren, gebruik je simpelweg je je vingers om de haren op hun plaats te trekken. Of hang je hoofd ondersteboven en schud je haar los voor de nonchalante hippie versie van dit kapsel.

Weblink

Fashionista Olivia Palermo's Blog >> oliviapalermo.com

Ontdek: Föhnen