Haarverzorging | Conditioner

Conditioners zonder uitspoelen – blitz-wonder voor je haar!

Sta je soms te laat op en moet je, je huis in een sneltempo verlaten? In dat geval is het geen optie om veel tijd te spenderen aan het op orde te krijgen van je haar. De ideale oplossing is een haarbehandeling die je niet moet uitspoelen. Bijkomend voordeel is dat een dergelijke conditioner in jouw haar blijft zitten, zodat jouw haar de hele dag door hersteld soepel en glanzend blijft. We geven je tips hoe je een leave-in (letterlijk: inlaten) conditioner kunt integreren in je haarverzorgingprogramma.

Leave-in producten kunnen een conditioner na de shampoo vervangen of aanvullen. Ze kunnen echter ook worden toegepast op droog haar tussen de shampoos door. Indien je ze aanbrengt na de shampoo, masseer of spray het product op handdoekdroog haar. Belangrijk : ondanks de lichte textuur van leave-in producten, raden wij je aan om redelijk te blijven met de hoeveelheid aangebracht product. Afhankelijk van de lengte van je haar zijn een of twee drukken op de pompverdeler of tien tot vijftien keer drukken op de verstuiver beslist voldoende. Nadien kun je, je haar op de gebruikelijke manier stylen.

Leave-in behandelingen : vederlichte verzorging

Als je haar en hoofdhuid de neiging hebben vettig te worden en zelfs de lichtste conditioner nog te rijk is voor je haar, bieden ultralichte leave-in behandelingen wellicht de uitkomst. Na het wassen met shampoo, breng je de verzorging best aan op die zones in je haar die het meest een verzorging kunnen gebruiken: de haarlengtes bij lang haar, of de haarpuntjes in geval van vettig haar. Leave-in producten werken ook goed bij dun haar. Bijvoorbeeld, een leave-in conditioner met collageen geeft glad, dun haar meer veerkracht dankzij een push-up effect. Deze specifieke conditioners kunnen ook worden toegepast op de haarwortels, want het is precies daar waar meer volume en veerkracht nodig is.

Leave-in behandelingen: soms is meer ook beter

Leave-in haarbehandelingen zijn ook ideaal voor haar dat extra hydratatie nodig heeft. Sommige producten zijn verrijkt met Shea boter, kokosnootextract, of Arganolie, om droog en vermoeid haar soepelheid en glans te geven. Andere bevatten vloeibare haarbouwstenen zoals keratine, herstructurerende proteïnen, of hydraterende glycerine om overbelast en beschadigd haar snel te herstellen. Gebruik de leave-in behandeling regelmatig in aanvulling op de shampoo en de conditioner. En om het haar echt goed te verzorgen, breng je best wekelijks een haarmaskertje aan.

Leave-in verzorging: extra glans voor gekleurd haar

Gekleurd haar ziet er schitterender uit na de toepassing van een leave-in behandeling. Speciale ingrediënten zoals het enzymenrijke abrikozenpitolie, beschermend panthenol, of het regenererende keratine, voegen glans toe aan elke haarkleur. Speciale pigmenten in leave-in conditioners voor blond haar geven de kleur een gouden gloed. Heel beschadigd gekleurd of ontkleurd haar wordt best behandeld met een conditioner na het wassen, en aanvullend met een leave-in behandeling. Indien je gekleurde haar behoorlijk gezond is, kun je het gebruik van een conditioner overslaan en alleen een leave-in behandeling gebruiken.