Haarverzorging | Conditioner

Haarmaskers: intense verzorging voor het haar

In de zomer eisen zon en warmte hun tol op ons haar, evenals Koning Winter met zijn arsenaal aan stormen, sneeuw, en koude periodes. En wanneer de temperatuur zakt, is verwarmde lucht van de verwarming extra belastend voor ons haar. Gelukkig is er een breed aanbod aan haarmaskers om ons haar door de seizoenen heen te helpen herstellen en te beschermen. Wij helpen je graag met de volgende verzorgingstips.

Zodra het stookseizoen begint is het tijd om je haarverzorgingroutine aan te passen aan het koude seizoen. Je haar staat weerloos ten opzichte van de winterschade: de droge verwarmingslucht, hoeden, petjes en sjaals zorgen voor statische electriciteit, waardoor je haar rebels alle kanten uitvliegt. Haar heeft zorgzame liefde nodig om zich te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Haarmaskers, oliën en elixirs zijn ontworpen om je haar op het weer voor te bereiden, en ze kunnen beschadigd haar voorkomen of herstellen.

Het juiste gebruik van haarverzorgingsproducten

Om het meeste voordeel uit je haarverzorgingsproducten te halen, moet je ze goed toepassen. Gebruik ze één keer per week in plaats van een conditioner om je haar effectief op het weer voor te bereiden. Natuurlijk reageert ernstig beschadigd haar goed op frequentere toepassingen.

De beste manier om een haarverzorgingsproduct te verdelen over je handdoekdroge haar, is met behulp van een breed getande kam. Het doorkammen van het product zorgt ervoor dat iedere losse haar wordt behandeld. Aan de puntjes is het haar ouder, bevat het minder talg en wordt het daardoor meer aan schade blootgesteld. Aan de haarwortels is het haar van nature vetter. Daarom is het beter om het product slechts toe te passen vanaf oorhoogte, naar beneden toe.

Als je de haarbehandeling eenmaal hebt aangebracht, wikkel je, je haar in een warme handdoek. Op de verpakking lees je af hoe lang je de behandeling best laat inwerken. De warmte zet de haarschubben open, waardoor de actieve ingrediënten gemakkelijk in het haar kunnen doordringen. Na het intrekken, spoel je de haarbehandeling grondig uit. Als het water in jouw omgeving veel kalk bevat, gebruik je mineraalwater als laatste spoeling. Glans verzekerd !

Haarbehandeling tips & trucs

Voor een bijzonder intensieve behandeling breng je een haarmasker lok voor lok aan, van de haarwortels tot de haarpunten. Hoewel deze methode een beetje meer moeite kost, garandeert het dat het haarmasker iedere losse haar volledige bedekt. Dit zorgt ervoor dat de haarbehandeling nog doeltreffender is.

De haarbehandeling is bijzonder doeltreffend als je deze vroeg op de dag aanbrengt en je haar dan tot een wrong samenvouwt, waardoor de behandeling de hele dag in je haar blijft. ’s Avonds spoel je haar grondig uit.

Praktisch! Herstellende haarbehandelingen in spray vorm moeten niet worden uitgespoeld. Ze bevatten minder olie en verzwaren dus het haar niet. Zij zijn dus bijzonder geschikt voor fijn haar.

Voor een snelle noodbehandeling wrijf je een kleine hoeveelheid haarbehandeling in de palmen van je handen en masseer je dit in de haarpuntjes. Spoelen is in dit geval niet vereist.

Een haarbehandeling voor elk probleem

Haarbehandelingen kunnen wonderen doen. Ze zorgen voor hydratatie, maken het haar makkelijker doorkambaar, geven het haar zachtheid en soepelheid, en voorkomen kroeshaar. Maskers, oliën en elixirs: er bestaat een oplossing voor ieder haarprobleem.

Haarprobleem: droog haar. Oplossing: intensieve haarbehandelingen vullen de vochtreserves van het haar aan en herstellen de balans.

Probleem: kroeshaar. Oplossing: haarbehandelingen zonder uitspoelen voorkomen statisch haar.

Probleem: gespleten haarpunten. Oplossing: om de gespleten haarpunten terug te verzegelen, houd je de normale inwerktijd aan, maar behandel je de haarpunten grondiger.

Probleem: jeukende hoofdhuid. Oplossing: regelmatige haarbehandelingen zorgen ook voor bevochtiging van de hoofdhuid. Dit voorkomt droogte evenals roos omdat huidschilfers zich gemakkelijker op een droge hoofdhuid vormen.

Probleem: haarbreuk. Oplossing: een diepgaande herstelbehandeling vult de scheurtjes in het haar op. Vloeibare haarelementen bouwen de haarstructuur opnieuw op.

Probleem: kroezig en dof haar. Oplossing: een behandeling voor glanzend haar maakt het haaroppervlak glad en zorgt zo voor een gezonde, zijdezachte glans.