Haarstyling | Tips en tricks

Feit of fabel? Strakke knotten vlechten en paardenstaarten beschadigen je haar

Feit!

Met strakke knotten, vlechten en paardenstaarten moet je inderdaad een beetje oppassen. Ze kunnen je haar beschadigingen of pluizig maken. Toch hoef je zeker niet in paniek te slaan want met de nodige knowhow draai je nog steeds je favoriete knot zonder schade aan te richten.

In principe hebben de slechte invloeden allemaal te maken met de manier waarop je je haar behandelt:

  • Strakke kapsels vragen in de eerste plaats om veelvuldig borstelen en kammen om alle lokken mooi op hun plaats te krijgen. De haarvezels zullen daardoor sneller fragiel en breekbaar worden.
  • Ook de elastiekjes die je gebruikt kunnen pluizig haar opleveren. Kies altijd voor elastiekjes in stof, liefst zonder metalen onderdelen.
  • Door regelmatig aan je lokken te trekken zullen je haren klitten en ook sneller afbreken. Wees daarom voorzichtig, zeker wanneer je ’s avonds je kapsel weer losmaakt.

Maar het belangrijkste probleem bij strakke haarstijlen is dat ze… strak zijn. De druk op de haarwortels vergroot, waardoor er interne spanning in de haren ontstaat. De haarzakjes kunnen beschadigd raken en zelfs stoppen met groeien.

Wissel je strakke kapsels dus af met een losser kapsel, of steek je haren luchtig naar achteren met schuifspeldjes.

© Andreas Gradin

 

 

Ontdek: Tips en tricks