Haarstyling | Tips en tricks

Schitterende tijden voor je haar: Meer Glans Nu!

Eindelijk... de lente is in het land! De lentezon brengt nieuwe pracht in de natuur. De zonnestralen zorgen ook voor warmte en glans in je haar. Je mag er zelfs niet aan denken dat je dit schoonheidseffect zou moeten missen! Met onze vijf supereenvoudige tips is het zelfs niet moeilijk om glans te brengen in futloos haar. 

Schitterende glans voor je haar

Schitterende glans voor je haar is binnen handbereik!

Om te glanzen moet je haar het licht weerkaatsen. Dit lukt bijzonder goed wanneer de haarcuticula in het haar glad zijn en de kern van je haar gelijkmatig, in een dikke laag, bedekken. Je haar glanst als een spiegel. De verkeerde haarverzorgingsproducten, een ongezonde omgeving en teveel medicatie kunnen de natuurlijke gladheid van de haarcuticula verstoren, waardoor lichtweerkaatsing niet meer mogelijk is. Je haar ziet er dof en futloos uit. Maar… hier is het goede nieuws! Je kan ervoor zorgen dat je haar weer schittert!

Haar in een stralende kleur

Oh nee! Toch geen rode tint in je haar! Wat zou het spijtig zijn als we allerlei vooroordelen niet van ons af konden schudden. Misschien is rood voor jou wel heel geschikt, want het roodachtige haarpigment reflecteert het licht wonderwel en geeft je haar dus een bijzonder intense glans. Een haarkleuring in een rode tint geeft een stevige boost van schittering en glans voor je haar. Zelfs als je blond bent, moet je niet bang zijn voor het ‘vuurtoren -effect. Het rode kleurenpalet bevat een heel gamma aan trendy haarkleuren waaronder kleuren als goudblond, aardbeirood (roodachtig blond) en koper. Wil je enkel een vleugje rood dan kan je met enkele highlights schitterende accenten leggen. 

Bijzondere verzorging dringt door

Vrouwen met fijn of dun haar vermijden vaak conditioners of voedende verzorgingsproducten. Ons advies is dat je dof of fijn haar het beste verzorgt met een zeer licht uitwasbaar product of met een product speciaal voor fijn of dun haar, om uit te spoelen. Je haar zal een glansboost krijgen. Een andere, zeer doeltreffende strategie, voor fijn haar is om een conditioner te gebruiken vóór je het wast.

Heb je een hoofd vol met sterk haar, dan zal een glanskuur of haarmasker voor prachtige glans zorgen door je haaroppervlak extra glad te maken. 

Een prachtige glans

Residuen van shampoos en conditioners maar ook kalk in hard water kunnen de glans wegnemen uit je haar. Daarom is het belangrijk dat je het haar na het wassen grondig uitspoelt. Een zure haarspoeling helpt tegen kalkrestanten uit hard kraantjeswater. Een zure spoeling maak je door een eetlepel appelazijn of citroensap toe te voegen aan een liter koud water. Spoel je haar niet uit na de zure spoeling, maar ga verder met drogen en stylen zoals gewoonlijk.

Glanzende beloningen

Als je een haarborstel gebruikt om je haar te stylen, breng je glanzende highlights in je haar. Voor kort haar is het ideaal om je haar in alle richtingen rond je hoofd te borstelen met een platte borstel. Ronde borstels zijn perfect om glans te brengen in langer haar. Je moet er wel zeker van zijn dat de haren van je ronde borstel lang genoeg zijn. Dit wil zeggen dat de haren van je borstel nog steeds lichtjes uitsteken wanneer je een haarlok (niet te dik) rond de borstel krult. Op deze manier krijg je een bijzonder vlak en zacht haaroppervlak. Borstels van everzwijnhaar zijn duurder maar ook effectiever. Anders dan bij plastic borstels zullen borstels van everzwijnhaar het talg gelijkmatiger over het haar verdelen van aan de wortels tot de punten.

Kostbare oliën voor een sprankelend glans

Krullend of pluizig haar ziet er vaak dof uit omdat de haarstructuur de lichtreflectie onderbreekt. Oliehoudende haarproducten kunnen je helpen. Olie maakt het haar zachter, voorkomt breken en onderdrukt het pluizen van de punten. Als je haar nog wat extra zorg nodig heeft, kan je haarstylist een intensieve behandeling geven met wat kostbare amarantolie.

Ontdek: Tips en tricks