Haarstyling | Tips en tricks

Haarstyling voor mannen: Do’s & Don’ts

Welke looks zijn nu in? Welke producten hebben mannen nodig voor bepaalde looks, en wat doe je met steeds dunnerwordend haar? Hier hebben we belangrijke stylingtips die elke man moet weten!

 

 

Mannen die nauwelijks in een kappersalon zijn geweest, komt minder vaak voor. Een stijlvol kapsel is nu net zo verplicht als een goed verzorgde gezichts- en lichaamshaar. Volg onze simpele tips voor betere haarverzorging. Hair we go! 

 

Wat jij moet weten over haarstyling van mannen

Terwijl mannen in het verleden geneigd waren al hun aandacht te richten op wassen en föhnen, hebben ze nu een groot aantal opties voor haarstyling. Of je nou kort of lang haar hebt – zijn er op dit moment talloze looks in. Looks variëren van een cool,messy just-out-of-bed look, a la Johnny Depp of een gemilimeterde look, à la Jake Gyllenhaal.

Iets meer ‘vrouwelijke’ looks met langer haar – denk aan Owen Wilson – zijn op dit moment ook populair. Tip: Style je haar zo dat het geschikt is voor elke gelegenheid.

 

Handige stylingtools voor de man 

Naast een föhn en een kam moet een haarborstel een deel van de basic styling routine van een man zijn. Investeer in een borstel met natuurlijke haren, of een borstel die een hoofdmassage stimuleert. Om lang haar te stylen kunnen mannen ook een stijltang gebruiken. Tip: Een stijltang met een keramische plaat is bijzonder zacht voor het haar. Gebruik een heat protection spray voor het stijlen of föhnen, vooral als je wat langer haar hebt. Terwijl je je focust op je haar, vergeet dan niet om je wilde wenkbrauwen eens met een pincet onder handen te nemen! Deze moet regelmatig met alcohol gedesïnfecteerd worden.

 

De volgende producten staan voor gegarandeerd style succes 

• Kort haar kun je het best stylen met gel, dit zorgt voor de sterkste hold. Tip: Gebruik het met mate. Je hebt een kleine hoeveelheid nodig, hard wet-looks zijn out of style!

• Voor een casual look gebruik je een wax of een pomade.

• Heb je iets langer haar? Dan kun je het best gel vermijden, die maakt je haar hard en lasting om te stylen. Gebruik daarom kleine druppels olie op je haaruiteinden voor glans.

• Wees voorzichtig met gel of wax ern hairspray: Je style blijft langer, maar kan het haar een vettige look geven. 

 

Dunner haar?

Wat te doen met dunner wordend haar? Haarkuren die haargroei bevorderen of een haartransplantatie kunnen een uitkomst bieden. De makkelijkste manier om dit tegen te gaan is een shaved kapsel. Vraag aan je barber welke geshavede look je het best staat.

 

Heb je een baard? Dan ben jij de trendsetter! 

Baarden zijn in! De drie dagen stoppel look is sexy, snorren maken een comeback en een kin of een volle baard zijn de klassiekers. Welke baard je kiest, hangt af van je persoonlijke style. Vraag baardstyling advies aan je barber. Baardverzorging is een hoge prioriteit. Was je baard met een milde shampoo. Tip: Niet alle haren groeien op dezelfde tempo, dus scheer je baard droog. Speciale scharen en trimmers kunnen hierbij helpen. Voor een verzorgde look gebruik je baardolie en wax.

Ontdek: