Haarstyling | Haarstijl trends voor mannen

Cool guys dragen een undercut

Cool guys dragen de nieuwe undercut met heel kort haar aan de zijkant en langer haar aan de bovenkant. We laten je zien hoe Josh Duhamel en David Beckham de undercut dragen, en hoe je vorm kunt geven aan jouw eigen persoonlijke undercut.

Beroemdheden zoals voetballer David Beckham trekken de aandacht met nieuwe kapsels zoals de inmiddels trendy undercut. Hoewel dit helemaal niets te maken heeft met zijn voetbalacrobatiek, weet Beckham zeker de schijnwerpers te laten schijnen over zijn modieuze keuze. Sommige acteurs staan waarschijnlijk evenzeer bekend om hun modekeuzes als om de films waarin ze spelen. Ook Josh Duhamel staat even bekend om zijn haarstijl dan om zijn acteertalent.

De huidige undercut is een moedige keuze en vooral geschikt voor mannen die graag in de spotlights staan of zich tenminste thuis voelen als ze veel aandacht krijgen.

 

Wat is er zo bijzonder aan de undercut haarstijl voor mannen?

null

Geschoren aan de zijkant, warrig aan de bovenkant: dit is een fan van de undercut. David Beckham vervolledigt zijn look met een musketiersbaardje.

Het karakteristieke aan de undercut is het korte haar aan de zijkant en het langere haar aan de bovenkant. Bij de nieuwste versie is het bovenste haar bijzonder lang, zit het nogal in de war en heeft het soms een asymmetrische pony, soms zelfs een hanenkam. Met de haarkleur, haarstructuur en styling wordt deze look nog verder gepersonaliseerd.

Het haar aan de zijkant kan heel kort worden geknipt met een schaar, of geschoren met een tondeuse (zoals bij David Beckham). Oorspronkelijk had Josh Duhamel zijn haar aan de zijkant volledig weggeschoren. Inmiddels is zijn zijhaar weer bijgegroeid tot korte stoppels.

Bij de nieuwe undercut stijl wordt het haar in de nek geknipt of geschoren op dezelfde manier als het haar aan de zijkant. Eventueel kun je ook achterop het hoofd een strook langer haar laten, dat vormt dan een soort hanenkam (zoals Josh Duhamel laat zien).

Bij de huidige undercut stijl dient het haar aan de bovenkant van het hoofd zeven tot tien centimeter lang te zijn. Het langere haar is ongeveer even breed als het hoofd, of een beetje smaller, en wordt al dan niet met gel naar achteren gekamd of langs de zijkant met een scheiding. Een andere mogelijkheid is het aanbrengen van een schuine scheiding. Het haar tussen de schuine scheiding en het oor moet dan heel kort worden geknipt, en het haar aan de andere kant dient lang te zijn.

 

Tips voor de undercut stijl van de nieuwe man

Het is vrij eenvoudig om stijl aan te brengen in de undercut. Alleen het lange haar vraagt iets van jouw styling capaciteiten. Undercuts zien er vooral erg aantrekkelijk uit als het haar aan de bovenkant veel volume heeft en mooi glanst. Zo kun je deze look voor elkaar krijgen:

1. Was je haar met volume shampoo of breng volume mousse aan op je handdoekdroge haar.

2. Gebruik gel om je haar achterover te kammen. Voor een heel informele look kun je eventueel ook hair wax tussen je vingers wrijven en je haar met je vingertoppen door de war halen.