Haarstyling | Bob haarstijlen

Trendy kapsels: De asymmetrische Bob snelt te hulp!

De bob is een klassieker onder de kapsels. Mensen houden van het dragen van de bob waarschijnlijk omdat de stijl eenvoudig maar niet vierkant is, kort maar nog steeds variabel. Tegenwoordig hoort ook het bobkapsel met de schuin geknipte zijde bij de bobkapsels. Hier vertellen wij voor wie deze bob kan en hoe je er voor zorgt. Niet elke haarstructuur is geschikt is voor de bob-stijl. Dat zullen we hier ook bespreken.

In de oorspronkelijke vorm van de bob is het haar ongeveer op kinlengte met duidelijk gedefinieerde contouren. De bob is één van de meest populaire kapsels ter wereld omdat het zo eenvoudig te creëren en te onderhouden is. In de loop der jaren is de haarlengte meer gevarieerd: ze kan nu variëren van oorlel tot schouderlengte. Dit betekent dat je optimaal de stijl kan aanpassen aan de verhoudingen van je gezicht. Dit geldt vooral voor de nieuwste bob interpretaties met schuin geknipte zijde.
 
Als je gezicht eerder aan de lange kant is, kies je best voor een zo kort mogelijke bob. Hierdoor zal je gelaat vierkanter lijken. Een bob met zachte lijnen werkt het beste voor gebeitelde gezichtscontouren. Een rond gezicht ziet er het beste uit met een langere bobsnit met weinig volume aan de zijkanten van je gezicht.

Galerij: Bob-stijl en de sterren: de sterren houden er ook wel van…

De Bob is de ideale snit voor (bijna) alle kopjes

De bob vraagt ook weinig van de haarstructuur. De bob-stijl kan zelfs fijn haar omtoveren in een prachtig kapsel. Golven en gematigde krullen zijn ook geschikt voor de nieuwe speelse bobs. Weerborstels en pluizige permanenten staan erom bekend om te ontsnappen aan alle controle en geven dus heel wat problemen, zelfs voor een bob, zeker voor een bob met pony. Eigenlijk zijn die twee haarproblemen de enige redenen om niet te kiezen voor een bob stijl. Het is vrij onwaarschijnlijk dat vrouwen met een intensieve permanent kunnen genieten van een bob (piramide-effect!).

Het beste van alle werelden - De Bob

In grote lijnen is de bob gemakkelijk te onderhouden. Met de juiste snit heeft de bob weinig hulp nodig om in model te houden. Hoe korter en hoe preciezer het bobkapsel, des te vaker moet er door je kapper bijgeknipt worden (een kortere bob om de vier weken en een langere bob ongeveer om de zes tot acht weken).