Haarkleuring | Wit haar

Haarmythe: krijg je meer grijze haren als je ze eruit trekt?

Je krijgt meer grijze haren als je ze eruit trekt - waar of niet waar? We onderzoeken de mythe en ontdekken voor eens en voor altijd de waarheid. Lees verder om erachter te komen hoe u uw eerste grijze haren zonder behulp van een pincet kunt aanpakken.

Er is geen ontkomen aan: op een dag zul je in de spiegel kijken en je eerste grijze haar ontdekken. Zodra je de eerste schok hebt overwonnen, begin je te denken aan wat je eraan kunt doen. En voordat je het weet, kijk je weer in de spiegel, deze keer met een pincet in de aanslag. Weet je waarom? Omdat we onszelf wijsmaken dat als we die grijze haar eruit halen voordat iemand het ziet, het er in de eerste plaats misschien niet eens was. Slecht idee?

Pluk het eruit

Zoals altijd, laten we beginnen met het goede nieuws. Je krijgt niet meer grijze haren als je ze eruit trekt. Dat grijze haarzakje begint niet twee grijze haren te laten groeien in plaats van alleen die ene: elk haarzakje kan maar één haar produceren. Dus plukken verandert niets. Als je een haar uittrekt, moet dit heel voorzichtig gebeuren, zodat de wortel niet wordt beschadigd. Als de wortel is aangetast, groeit het haar niet meer en stel je eens voor waar dat kan eindigen.

Waarom haar grijs wordt

Grijs haar is niet alleen een teken van veroudering. De eerste zilveren haren verschijnen vaak wanneer we midden twintig zijn, soms als gevolg van overmatige stress of een onevenwichtig dieet. Wat het haar zijn kleur geeft, zijn melanocytcellen, die het pigment melanine produceren. Wanneer de cellen de productie stoppen, wordt de melanine vervangen door minuscule luchtbellen, waardoor het haar er grijs of wit uitziet. Dus als je het individuele haar uittrekt, zal het de productie van melanine niet beïnvloeden: een grijs haar zal grijs worden.

Wanneer je haar na verloop van tijd zijn natuurlijke kleur verliest, is het niet praktisch om de grijze haren te blijven plukken. Als je nog niet graag grijs wilt zijn, is het veel beter om te beginnen met het gebruik van kleur. Een paar grijze haren kunnen er zelfs geweldig uitzien wanneer ze worden gemengd met highlights, maar als de grijze haren in de meerderheid zijn, is het waarschijnlijk het beste om het geheel te kleuren. Opmerking: u moet de kleur regelmatig vernieuwen om grijze wortels te voorkomen. Als u advies nodig hebt over hoe u het grijs het beste kunt aanpakken, vindt u een kapper om u te helpen met onze Schwarzkopf Professional Salon Finder:

http://salons.schwarzkopf-professional.com/salonfinder/country.html

Ontdek: