Haarkleuring | Welke haarkleur

Haarkleurtrend voor 2018: Foilyage – Folie highlights zijn terug!

Van Balayage naar Foilyage. De folie highlights zijn terug - en in 2018 zullen ze de populaire kleuringstechniek Balayage aanvullen. Ontdek hoe de style eruit ziet en hoe de highlights werken!

Uiteraard blijven vooral kleurenpastels de trend in 2018, maar over het algemeen keren we terug naar de natuur. De perfecte manier om een natuurlijke uitstraling te krijgen, is door twee populaire kleurtechnieken te combineren: Balayage en Foilyage. Het voegt natuurlijke highlights toe aan het haar, zonder harde contrasten. Het voordeel: het hoeft niet regelmatig te worden bijgewerkt, omdat de wortels niet heel zichtbaar zijn.

Wat is foilyage?

null

Folie highlights verlichten de haartips heel natuurlijk - laat het haar er uitzien alsof het van nature zonovergoten tips heeft.

Foilyage is een variatie op de Balayage-methode. Het natuurlijke kleurresultaat van de look, die Balayage je ook geeft, voegt een extra subtiele touch toe. In tegenstelling tot Balayage wordt deze trendy kleurtechniek uitgevoerd met folie. De meesten van ons herinneren zich waarschijnlijk wat vroeger folie-highlights werden genoemd. Voor Foilyage wordt de kleur op dezelfde manier aangebracht, niet op de hele streng en alleen met een kwast op de wortels aangebracht. De reden: wanneer kleur slechts wordt toegepast op een deel van het haar, met een overgang (zoals het geval is bij Balayage), is het resultaat natuurlijk ogende, schijnbaar zonovergoten haar.


Zo wordt Foilyage gedaan: net als Balayage wordt de kleur vrij met de hand aangebracht. Vervolgens wordt folie om de haarlok gewikkeld die met kleur is geverfd. De warmteopbouw maakt de resultaten nog intenser dan met Balayage. Ondanks de sterke accenten ziet de kleur er heel natuurlijk uit: met deze highlights zie je eruit alsof je net terug bent van een ontspannen vakantie in de zon.

Dit is waarom Foilyage, Balayage zo goed aanvult

null

Combineer Foilyage en Balayage voor een nog natuurlijkere kleurovergang.

De combinatie van de kleurtechnieken Balayage en Foilyage geeft u een bijzonder gevarieerd en geaccentueerd kleurresultaat. Tip: breng dezelfde kleur aan in de Balayage-techniek, gevolgd door de Foilyage-techniek. Hierdoor wordt een andere kleurgradatie gecreëerd, waardoor de kleurovergang er nog natuurlijker en stralender uitziet.

De beste manier om deze kleurtechnieken te combineren is om een ​​paar dagen tussendoor te laten, zodat je haar wat tijd heeft om te herstellen. Beide kleurmethoden werken zowel in blond als bruin haar. Voor een echt natuurlijk resultaat is het belangrijk om het eens te zijn met je kapper, op welke kleur uw oorspronkelijke kleur aansluit.

Tip: om te voorkomen dat je haar met kleuren wordt beschadigd en om een ​​gezond eindresultaat te garanderen dat er niet bros uitziet na het kleuren: vraag je kapper om een ​​extra voedend haarmasker te gebruiken tijdens het kleuren. Blijf regelmatig extra conditioner behandelingen thuis gebruiken. Je kunt ook dagelijks speciale serums en oliën aanbrengen, rechtstreeks aan de uiteinden.

Ontdek: