Haarkleuring | Kleuradvies

Verven, tonen of bleken – wat is het beste voor mij?

Wat is het verschil tussen verven en het gebruik van een lichte snel uitwasbare verf? En hoe krijg je je geverfde bruin haar terug naar blond? Wij zullen deze vragen beantwoorden en vertellen jou alles wat je moet weten voordat je met een nieuwe kleur experimenteert. 

Heb jij de neiging om je look te updaten – wellicht met een haarkleur verandering? Zo ja, dan heb je de keuze tussen: verven, bleken en tonen. Om je te helpen welke keuze je moet maken, dien je eerst te weten wat deze methoden doen. De gewenste haarkleur spelt hierbij een grote rol. Een toner maakt je haar niet lichter, maar verf en bleek wel. Als je alleen je natuurlijk kleur wilt refreshen, dan is het gebruik van een toner de beste keuze.

Wat er gebeurt als je je haar toned?

Eén van de grootste voordelen van het gebruik van een toner is het gebruik van uitgroei, want de kleur vervaagt binnen 6 tot 8 weken. Toners kunnen niet voor een kleurverandering zorgen en hebben ook geen grijsdekking (2). De kleur van een toner dringt niet door tot de haarstructuur. Toner wordt het meest gebruikt om een haarkleur weer te laten opleven en zorgt voor glans. 

 

Naast lichte vorme van toners zijn er ook intensieve toners. Deze toners bevatten chemische ingrediënten. De kleur wordt vaster – de kleur blijft ongeveer 6 tot 8 weken, bij elke wasbeurt vervaagt de kleur. De kleur bedekt de buitenste laag van het haar zoals bij een lichte toner, maar wordt beter geabsorbeerd door de open haarschubbenlaag.    

Hoe haarkleuring werkt

Iedereen die haar haarkleur wil veranderen, moet haar haar verven. Wanneer je haar verft, zijn je haarschubben open en worden die gepenetreerd door de kleurpigmenten. Haarverf is altijd permanent: Je kunt het niet uitwassen na een aantal wasbeurten, maar de kleur moet over tijd uitgroeien. Hoe meer de haarkleur van je eigen natuurlijk haarkleur verschilt, hoe zichtbaarder de uitgroei is. Het kleuren van je haar zorgt wel voor grijsdekking.

 

Tip: Je haar verven is beschadigend voor je haar, daarom is het belangrijk om speciale haarproducten gebruiken die speciaal voor gekleurd haar zijn. Deze producten zullen de kleur langer vasthouden en vervaging voorkomen.

Bleken van je haar – ja of nee?

Gebleekt haar kan niet nog lichter gebleekt worden. Als je geverfd haar hebt en je wilt een lichtere kleur, dan kan dit alleen bereikt worden door het bleken van je haar. Bleken is het verwijderen van kleurpigmenten in je haar (in tegenstelling tot het verven van je haar).

 

Bleken verandert de haarconditie en droogt je haar uit, daarom heb je goede aftercare nodig in de vorm van een speciale blondshampoo en blondconditioner. Het gebruik van een haarmasker 1 à 2 keer per week zal de conditie ook aanzienelijk verbeteren. Zelf brunettes kunnen blonde lokken krijgen, maar wel alleen via bleken. Om ongelukken te voorkomen, dan kun je het best hulp van een professionele kapper inschakelen. Zij kunnen het blekingsproces beter inschatten en over meerdere sessies uitvoeren.

 

Een andere tip: vrouwen met blond haar die graag een donkere haarkleur willen. Als je blond haar hebt en dan overgaat naar bruin haar, dan kun je een groene gloed in je haar verwachten. In dit geval is het beter om naar een professionele kapper te gaan om het gewenste resultaat te krijgen.

 

Wil jij je haar verven maar je weet niet zeker wat past bij je natuurlijke haarkleur? Ga dan opzoek naar een Schwarzkopf Professional kapper, die jou kan helpen met de jusite haarkleur en beste kleurmethode.

Ontdek: