Highlights | Momenten

Waarom vrijheid ertoe doet

#createyourstyle: In haar nieuwe campagne viert Schwarzkopf persoonlijkheid en motiveert u om de beste versie van uzelf te zijn! Vrijheid geeft je de kans om eruit te zien zoals je wilt zijn. Of om te doen wat je wilt doen - zoals model David. Soms voel je je gedwongen om dingen te doen of een uiterlijk aan te nemen waar je niet van houdt, maar vrijheid betekent ook de vrijheid om te kiezen en de vrijheid om nee te zeggen.

Als je vrij bent, kun je doen wat je wilt doen. Of niet doen wat je niet wilt. Zonder externe beperking kunnen niets en niemand je tegenhouden. Vrijheid is niet alleen iets dat mogelijk wordt gemaakt door de samenleving om je heen. "Voor mij is vrijheid het belangrijkste", zegt model David in onderstaande video. Vrijheid begint in je eigen hoofd. Vaak beperken we onze eigen kansen door tegen onszelf te zeggen: "Nee, ik kan het niet, het is onmogelijk, het zal niet lukken." Door jezelf uit kansen te praten, beperk je je persoonlijke groei.

Model David vertelt ons in deze video wat vrijheid voor hem betekent:

Vrijheid is ... eruitzien zoals jij eruit wilt zien

null

Peace! Vrijheid betekent het dragen van de look die je wilt.

Je keuzes voor mode en haarstylen kunnen worden beperkt door externe of interne factoren. Misschien hebben anderen je verteld dat je deze of die look niet moet dragen. Haarstylen of kleuren worden op dezelfde manier beperkt door andermans meningen. Je zegt tegen jezelf dat een rechte bob niet bij je past of dat je het type bent voor lang haar. Of je vindt redenen waarom rood haar of roze uiteinden niet goed voor je zijn, dus je draagt ​​uiteindelijk je hele leven dezelfde haarkleur - degene waarmee je bent geboren. Maar als je jezelf blijft tegenhouden, zul je nooit de beste versie van jezelf zijn. Model David ging verder dan zijn comfortzone door een korte buzzcut te kiezen - de look die hij het beste bij zichzelf vindt passen.

null

Model David’s look: Een mix van chique en casual – alles kan!

Natuurlijk moet vrijheid niet bij jezelf eindigen. Iedereen heeft het recht om zichzelf te stylen op welke manier dan ook. Daarom is het belangrijk om anderen dezelfde vrijheid te geven die je jezelf toestaat, vooral degenen die een extravagante style dragen of een look die je persoonlijk niet aanspreekt. Dat betekent niet dat je complimenten uitdeelt voor looks die je niet leuk vindt, maar dat verschillende looks een verrijking zijn die het leven beter maakt.

We geven toe: soms is vrij zijn niet makkelijk. Je bevrijdt jezelf ook niet van dingen die je tegenhouden. Het enige dat je nodig hebt zijn kleine herinneringen en motivators. Bijvoorbeeld de volgende citaten, geschreven op post-its en overal waar je misschien een beetje dagelijkse inspiratie nodig hebt:

1. “Vrijheid is niet de moeite waard als het niet de vrijheid geeft om te dwalen.” – Gandhi

 

2. “Alles dat werkelijk groots en inspirerend is, is gecreëerd door een individu dat kon werken in vrijheid”. – Albert Einstein

 

3. “De vrijheid om zichzelf te zijn is de hoogste vorm van rechtvaardigheid jegens de anderen.” - M. de Chazal

 

4. “Vrijheid bestaat uit het doen wat men wenst.” - John Stuart Mill

 

5. “Vrijheid is dat je kunt zijn in plaats van te moeten zijn.” – René Margritte

 

6. “Vrijheid is de zuurstof van de ziel.” – Moshe Daya

 

 

 

 

 

Ontdek: