Highlights | Momenten

Rolmodellen om tegenop te kijken

#createyourstyle: In de nieuwe campagne viert Schwarzkopf persoonlijkheid en motiveert je om de beste versie van jezelf te zijn! Met de juiste instelling kun je zelfs anderen inspireren - zoals model Gia. We introduceren rolmodellen van over de hele wereld. Ze motiveren ons - en misschien zullen ze je inspireren. Een van de dingen waar we ons graag door laten inspireren: het geweldige haar van deze geweldige vrouwen!

Wat maakt een goed rolmodel?

Iedereen heeft verschillende rolmodellen en style iconen. Sommigen van ons kijken naar loopbaanbegeleiders die ons motiveren, anderen bewonderen persoonlijkheden die ons beïnvloed hebben in onze jeugd, zoals ouders of grootouders. Wat de reden ook is, we bewonderen allemaal verschillende mensen voor wie ze zijn, wat ze doen of hoe ze eruitzien. Een rolmodel zijn is ook een verantwoordelijkheid - anderen kunnen immers in je voetsporen treden. Ons model Gia heeft ervaren wat het betekent om anderen in haar thuisland te inspireren: "Ik ging naar het buitenland om te werken als model, wat ongebruikelijk is waar ik vandaan kom. Het heeft anderen geïnspireerd om iets na te streven wat ze altijd al hebben willen doen."

Wat betekent het voor model Gia om een rolmodel te zijn en zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden? Ontdek het in onze video:

Style, zelfvertrouwen en een bewuste levensstijl, vormen een goed voorbeeld. Natuurlijk maakt het ook uit hoe een persoon omgaat met anderen, wat haar beweegt en hoe zij degenen in nood ondersteunt. Vrouwen van kleur zoals media magnaat Oprah Winfrey of Michelle Obama, de eerste African American First Lady, zijn uitstekende voorbeelden. De style van Obama was altijd elegant en samengesteld, van top tot teen. Haar bob werd haar kenmerkende look, soms met een pony, soms zonder, met een midden- of zijscheiding, gekruld en volumineus, of gewoon en stijl. De lengte varieerde, van kin tot schouderlengte. De First Lady bewees keer op keer hoe veelzijdig een bob kan zijn. Voor opdrachten overdag droeg ze graag eenvoudige shift-jurken en tijdloze, strakke looks in felle kleuren. Voor de avondvoorstellingen genoot ze van een beetje glamour, bijvoorbeeld in een glinsterende rosé gouden jurk.

Rolmodellen - een bron van (haar) inspiratie

null

Kris Gottschalk lanceerde haar modellen carrière met een androgyne look

Als je op zoek bent naar inspiratie, kun je idolen en iconen vinden in alle branches. De muziekindustrie genereert nieuwe rolmodellen voor elke generatie. Modellen, muzikanten en acteurs, maar ook zakelijke persoonlijkheden en politici hebben een kenmerkende style. Miley Cyrus en Rihanna hebben de undercut in een wereldwijde trend veranderd. Beide zangeressen zijn echte kameleons, vinden zichzelf voortdurend opnieuw uit, spelen met verschillende haarkleuren en -cuts. De mode-industrie heeft ook een flink aantal sterke, bewonderenswaardige stijliconen: modellen zoals Kris Gottschalk en Adwoa Aboah dragen met hun zelfverzekerdheid Buzzcuts en androgyne looks. Het Duitse model Anna Ewers met haar lange rock chick haar doet denken aan sixties-icoon Brigitte Bardot. Chinese collega Liu Wen met haar glanzende zwarte haar en Aziatische kenmerken is een van de meest internationaal succesvolle modellen ter wereld en stond op de Forbes-lijst van de bestbetaalde modellen van 2016 op nummer negen.

Sterke vrouwen en hun krachtige style

null

Voormalig first lady Michelle Obama is altijd stijlvol gekleed, maar haar persoonlijke en professionele prestaties maken haar een rolmodel voor vrouwen.

Moderne, succesvolle vrouwen inspireren ons door hun uiterlijk en hun acties. First Lady Michelle Obama en Lady Diana gingen verder dan hun toegewezen posities om de macht te gebruiken die hen ten goede was gegeven. Michelle Obama was veel meer dan alleen First Lady of the USA - ze had ook een succesvolle carrière en is een liefhebbende moeder van twee dochters. Ze is een inspiratie voor werkende moeders, haar prestaties motiveren en inspireren andere vrouwen van kleur. Haar elegante style werd wereldwijd bewonderd. De overleden Lady Diana, prinses van Wales, werd aanbeden om haar zorgzaamheid, haar humanitaire inspanningen en haar filantropie. Haar style evolutie werd gevolgd door een wereldwijd publiek. Toen ze in de jaren negentig haar haar veranderde, markeerde haar korte kapsel het punt waarop de prinses zichzelf begon te worden, wat veel vrouwen inspireerde. Model Twiggy veroorzaakte een soortgelijke korte hype met haar iconische look uit de jaren 60. Haar Pixie werd het uiterlijk van een hele generatie. Tegenwoordig ontdekken actrices als Audrey Tautou, Scarlett Johansson of Jennifer Lawrence de style opnieuw.

Haar trends gepionierd door rolmodellen

We volgen graag haartrends die zijn bepaald door rolmodellen. Style iconen stonden vroeger bekend om één enkele look, maar vandaag zijn ze meer flexibel en veelzijdig geworden. Dit jaar was kleurrijk haar groot bij trendsetters. Bella Hadid en Kaley Cuoco hebben geëxperimenteerd met roze haar of roze tips. Ze inspireren ons om onze dromen te volgen en gaan er gewoon voor. Het is tenslotte aan ons om te doen en te zijn wat we willen en om het type persoon te worden waarnaar we streven. We kunnen onszelf elke dag opnieuw uitvinden.

Ontdek: