Highlights | Momenten

Hoe vind je innerlijke rust

#createyourstyle: In de nieuwe campagne viert Schwarzkopf persoonlijkheid en motiveert je om de beste versie van jezelf te zijn! Je beste zelf zijn begint met jezelf accepteren – zoals model Aiden. Alleen als je de tijd neemt om te ontspannen, kun je een goed uitgebalanceerd individu worden. Tijd voor jezelf nemen en bewust leven is een lifestyle geworden. We hebben praktische tips samengesteld die je helpen de tijd te vinden om in contact te komen met je eigen behoeften.

Innerlijke tevredenheid weerspiegelt in je uiterlijk. Klinkt logisch, maar behoorlijk abstract. "Toen ik 50 werd, begon ik me echt op mijn gemak te voelen en twijfelde ik minder aan mezelf", zegt Model Aiden, die zijn persoonlijke reis samenvat in de video hieronder.
Tegenwoordig streven mensen er steeds meer naar persoonlijke voldoening te vinden. Tijd voor jezelf nemen en mindfulness zijn in opkomst. Tevredem zijn met jezelf maakt het gemakkelijker om je gebalanceerd en op je gemak te voelen. Sommige mensen zoeken deze innerlijke vrede op yoga retraites of door meditatie. Beide zijn geweldige manieren om bewust na te denken over het leven. Als dat te fantasievol klinkt, zijn hier zes praktische manieren om innerlijke balans te bereiken:

Ontdek hoe model Aiden vrede vond in zichzelf, in deze video:

1. Vind een look die goed voelt, van binnen en van buiten

null

Wie moet er van je look houden? Jij!

Tevredenheid betekent in de spiegel kijken en houden van wat je ziet. Je voelt je niet comfortabel in een super stijlvolle nieuwe outfit? Gooi het weg! Kleding moet je een goed gevoel geven - en hetzelfde geldt voor je haar. Draag alleen stylen die je leuk vindt, ongeacht wat er in de mode is of wat andere mensen denken dat bij je past. Je zult vertrouwen uitstralen als je van je look houdt!

2. Zoek een workout die je leuk vindt

null

Barre workout brengt cardio-oefeningen naar de balletstudio.

... en oefen regelmatig. Door te trainen voel je je meteen beter, met voordelen op de lange termijn. Het helpt je ook om je in je eigen lichaam prettig te voelen en je meer bewust te worden van je lichamelijkheid. Het heeft geen zin jezelf te dwingen te trainen waarvan je niet geniet, dus vind de workout die bij je past. Bank hangers worden makkelijker gemotiveerd door trainingen die niet voelen als hard werken, zoals boulderen, barre cardio of trampoline springen.

3. “Make yourself a priority once in a while. It’s not selfish. It’s necessary!“ – Karen A. Baquiran

4. Verwen jezelf

Zit je haar niet goed vandaag? Heb je het gevoel dat je broek een beetje te strak is? Nogmaals afhaalmaaltijden bestellen? Wees niet zo streng voor jezelf. Je hoeft niet altijd perfect te lijken en het is prima om af en toe te genieten. Zorg voor jezelf met goed voedsel dat je gelukkig en gezond maakt, zoals pure chocolade, bananen en noten.

5. Date night met jezelf

null

Me time: Tijd doorbrengen met jezelf is net zo belangrijk als socializen

Modewoord: Me Time. Je omringen met geliefden en mensen van wie je geniet is geweldig, maar het is net zo belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Het geeft je de tijd om te doen wat je echt wilt en dingen bij te werken die normaal gesproken niet passen in je drukke schema. Tip: maak geen grote plannen, maar doe iets spontaans en op intuïtie. Dwaal door de stad, ga zitten in een café met een goed boek, luister naar een audioboek, leer een nieuwe taal of verwen jezelf met een spa-sessie thuis, compleet met gezichts- en haarmasker. Of geniet echt van een hoofdhuidmassage bij een kapper.

6. Omring jezelf met positieve dingen

... en laat de rest los. Dat betekent alles dat niet goed voor je is of dat je niet nodig hebt. Opruimen zal je meer inhoud geven en je zult je vrij en gefocust voelen. Er zijn veel delen van je leven die je kunt opruimen: Facebookvrienden, telefooncontacten, garderobe of badkamerkast. Controleer de vervaldatum op cosmetica en vervang alleen wat je echt nodig hebt. Mascara houdt meestal zes maanden vast, moisturisers een jaar, lippenstift en gloss drie jaar; shampoo en conditioner blijven praktisch voor altijd goed.

7. Ben creatief

Creativiteit helpt je ontspannen en moedigt je geest aan om rond te dwalen. Herschik je meubels of maak een statement wall bij je thuis. Verbeter je styling door een coole statement-shirt te sjabloneren of DIY-accessoires geïnspireerd op de runway te maken. Trendy haaraccessoires kunnen helpen bij het upgraden van elk kapsel. Tip: Geometrisch gevormde haarclips zijn momenteel in de trend.

Iedereen kan creatief zijn, of je nu denkt er talent voor te hebben of niet.

Ontdek: