hair-mask
Haarkleuring | Kleuradvies

Mousse voor haarkleuring: De lichtgewicht onder de haarkleuringen

Heb je zin om je haar kleur te veranderen? Permanente haarkleuringen maken dit mogelijk. Als je ervoor kiest om je imago te veranderen binnen de intimiteit van je huiselijke omgeving, is het van belang dat kleurbehandelingen zo eenvoudig mogelijk zijn. Het aanbrengen van de kleur moet kunnen zonder geklieder en het inwerken van het product moet mogelijk zijn zonder gedruppel. En ten slotte, maar bovenal moet het resultaat natuurlijk, glanzend en egaal zijn. Dit alles kan je bereiken door middel van een luchtige moussebehandeling, waarbij geen speciale vaardigheden vereist zijn.

kleurmousse
© Schwarzkopf

Je haar kleuren met schuim kan zonder rommel en gedoe! Maar overweeg misschien toch om een handdoek over je schouders te gooien.

Je haar zelf kleuren kan lastig zijn. Je moet al vrij lenig zijn om de kleurstof gelijkmatig aan te brengen op de fijne haartjes in je halsstreek, en dan spreken we nog niet over gekleurde spatjes op de badkamertegels…

Met behulp van een kleurmousse wordt het prettig om je haar een ander kleurtje te geven. Je gebruikt de mousse net zoals een shampoo; de mousse voelt zacht aan op de hoofdhuid, het ruikt aangenaam (aangezien het geen ammoniak bevat), het druipt niet en blijft netjes waar het hoort te zijn. Daarnaast geeft de kleurmousse een perfecte dekking van grijs haar.

De toepassing van een kleurmousse-behandeling is niet hetzelfde als het gebruik van een mousse om een lichte kleurnuance op het haar aan te brengen. Het kleurpigment in de mousse die je haarkleur verlevendigen zetten zich enkel vast op de buitenste laag van het haar en leggen hier een zeer fijn gekleurd laagje op. Dit laagje zal echter snel verbleken. Een dergelijk mousse zal dan ook niet langer houden dan een zestal wasbeurten. Deze moussebehandelingen zullen ook weinig of geen effect hebben op grijs haar. Bij een volwaardige kleurbehandeling, ook bij een mousse, moeten steeds twee ingrediënten gemengd worden. Hierdoor kan je makkelijk het onderscheid maken tussen een permanente kleurbehandeling en een product om je haarkleur te verlevendigen. Anders dan bij de eenvoudige mousse, zal de kleurmousse in de haren zelf binnendringen zolang je de mousse laat inwerken en zal het haar permanent gekleurd worden. Kleurmousse geeft ook een perfecte dekking van grijs haar.

Kleurmousse aanbrengen is kinderspel:

 • Stap 1:

  Leg een handdoek over je schouders om je huid te beschermen. Als je een clip gebruikt, blijft de handdoek perfect op zijn plaats. Maak ook gebruik van de bijgeleverde handschoenen.

 • Stap 2:

  Doe de kleurgel in de flacon.

 • Stap 3:

  Verzegel de flacon met de bijgeleverde spuitpomp. Draai de flacon voorzichtig 1 keer om. Zeer belangrijk: niet met de flacon schudden.

 • Stap 4:

  Het haar vooraf niet wassen. Draag zeker en vast de handschoenen. Spuit de mousse op je handpalm en breng de mousse in de eerste plaats aan op het droge haar vooraan op je hoofd. Begin met het aanbrengen van mousse daar waar je de meeste grijze haren vindt.

 • Stap 5:

  Verdeel de overige mousse over al je haar tot de achterkant van het hoofd.

 • Stap 6:

  Masseer de kleurmousse goed in je haar zoals een shampoo tot elke haar bedekt is met mousse.

 • Stap 7:

  Zorg ervoor dat al je haarwortels goed bedekt zijn met de kleurmousse.

 • Stap 8:

  Laat het product 30 minuten inwerken. Spoel dan de mousse grondig weg door middel van warm water.

 • Stap 9:

  Masseer de bijgeleverde conditioner in je haar en laat deze gedurende twee minuten in je haar. Grondig naspoelen, en … klaar!

Bijkomende voorzorgsmaatregelen over kleurmousse

 • Wees niet te zuinig! Gebruik steeds een volledige flacon kleurmousse. Voor zeer lang haar gebruik je het beste twee flacons.

 • Bewaar geen overgebleven mousse voor later. Eenmaal gemengd, moet de mousse onmiddellijk gebruikt worden.

 • Houd je aan de voorgeschreven inwerktijd. Het kleuringsproces gebeurt in verschillende fasen. Je zal misschien niet tevreden zijn met het resultaat, wanneer je de kleurmousse te vroeg uitspoelt.

 • Om je haartint blonder te maken heb je een verblekende kleur (als parelblond) nodig. De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je een donkerdere of diepere kleur wil verkrijgen, zoals hazelnoot of chocoladebruin of zelfs helemaal zwart.

 • Zorg ervoor dat je niet overdrijft bij het wijzigen van je haarkleur. De meeste vrouwen zien er het aantrekkelijkst uit met een haarkleur die niet meer dan drie tinten verschilt van hun natuurlijke haarkleur.

 • Was het haar niet voordat je het kleurt. De natuurlijke laag talg geeft een goede bescherming aan je hoofdhuid tegen de chemicaliën van de kleuringsproducten.

 • Gekleurd haar behoudt langer zijn glans wanneer je speciale shampoos en conditioners gebruikt voor haar met een kleurbehandeling. Deze producten geven een extra verzorging en houden je nieuwe kleurtje langer levendig en glanzend, zelfs na vele wasbeurten.

Ontdek: